Prikaži rezultate

Zaštita glave

U okruženju s visokim rizikom postoji velika opasnost od ozljede glave pri radu. Zbog toga je važno nositi prikladnu zaštitu za glavu. Često je obavezno i ​​nošenje pokrivala za glavu. Ozljede glave mogu nastati padom, padom ili izbacivanjem predmeta. Možete udariti glavom, ali tekućine i druge tvari također mogu uzrokovati ozljede glave. Nošenje zaštite za glavu u mnogim slučajevima sprječava ozbiljne ozljede glave i / ili mozga. Nošenje pokrivala za glavu ne ovisi o profesiji, već o rizicima na radnom mjestu.

Nositi sigurnosnu kacigu je obavezna:

 • Na mjestima gdje je to označeno znakom;
 • Mjesta s povećanim rizikom od udaraca ili zaglavljivanja u glavi;
 • Tamo gdje postoji vjerojatnost da će ga udariti pada i / ili leteći objekti.
Opširnije

Što vam mogu pomoći?

Otkrijte sve cijene odmah i iskoristite prednost.

Nema računa?
254 proizvod (i)
stranica:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
254 proizvod (i)
stranica:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

norme

Sva osobna zaštitna oprema pokrivena zaštitom od glave CE-testirana je prema važećim europskim EN standardima. U nastavku ćete naći najvažnije standarde:

 • I 397: 2012 + A1: 2012: Industrijske sigurnosne kacige
 • I 14052: 2012 + A1: 2012: Industrijske kacige s visokom razinom zaštite
 • I 50365: 2012: Električno izolacijske kacige za uporabu u niskonaponskim instalacijama
 • I 443: 2008: Vatrogasne kacige za uporabu u zgradama i drugim konstrukcijama
 • I 12492: 2012: Oprema za planinare; Kacige za planinare i sigurnosne zahtjeve i metode ispitivanja.
 • I 812: 2012: Industrijske kape.

Razlikujemo zaštitu glave u tri glavne vrste:

 • Industrijske sigurnosne kacige
 • Penjanje kaciga
 • Pokrivala za glavu

Industrijske sigurnosne kacige

Industrijske zaštitne kacige prvenstveno su namijenjene zaštiti nositelja od pada, pada ili izbacivanja predmeta i time ograničavaju ozljede mozga i drugih glava. Zaštitna kaciga sastoji se od oklopa kacige, vizira, unutrašnjosti, amortizera na rubovima i stražnjeg pojasa za glavu i mora biti opremljena opcijom podešavanja. Zaštitna kaciga mora biti u skladu s europskom normom EN 397 "Industrijske zaštitne kacige" i biti opremljena CE oznakom. Pročitajte više o tome u kategoriji sigurnosne kacige.

Tu je i mogućnost prilagodbe kaciga. Tiskanje u visokoj kvaliteti daje kacigu profesionalni izgled. Moguće je postaviti logotip na gotovo svakoj lokaciji ljestvice.

Penjanje kaciga

U određenim radovima zaposlenik mora puno tražiti, na primjer kada se koriste tehnike industrijskog užeta. U tom se slučaju preporučuje kaciga za penjanje. Kacige za penjanje jamče zaštitu od udara, u skladu s europskim standardima EN 397 i udovoljavaju normi EN 12492.

Pokrivala za glavu

Podrazumijevaju se sredstva za pokrivanje glave:

 • Zatvoriti kape
 • Kosa, wokkela itd.
 • Kućišta, kape i kape

Zatvoriti kape

Šipka je lagano izvedena kapa, opremljena jednostavnom unutrašnjosti. Podvezica samo štiti glavu od utjecaja statičkih objekata ili konstrukcija. Čep kapa, koji se nazivaju i bumpcap, može biti dizajniran kao svjetla plastična ljuska s istim unutrašnjosti ili kao bejzbol kapu s prašinom izvana i iznutra plastična ljuska izravno na glavi. Kapica za noge ne pruža zaštitu od pada predmeta ili drugih opasnosti. Stoga nisu prikladni za uporabu kao sigurnosna kaciga. Opsežni zahtjevi za materijal i izvedbu odbojnika navedeni su u EN 812 standardu.

Kosa i wokkela

Jednokratne mreže za kosu i wokkele ne odnose se samo na prehrambenu industriju, već i za tvrtke za iznajmljivanje, gdje više ljudi nosi istu kacigu, kao što su centri za karting ili outdoor događaji. Dostupne su i mrežice za kosu i wokkele pogodne za kuhinje i restorane. ispod potrošnog materijala možete pronaći različite mreže za kosu i wokkele.

Kućišta, kape i kape

Naš asortiman sadrži različite napekape i kape za različite primjene.