Prikaži rezultate

Osobna zaštitna oprema

Napomena: Zbog izuzetne situacije, NE postoje garancije za isporuku štitnika za lice. Pogledajte odjeljak - Proizvodi za Coronu - gdje garantiramo isporuku.

Naše web mjesto sadrži čitav niz osobne zaštitne opreme, od zaštite glave do zaštitne obuće i srodnih proizvoda. Kako bismo brzo i jednostavno pronašli željeni proizvod, naša osobna zaštitna oprema podijeljena je u različite kategorije.

Opširnije

Što vam mogu pomoći?

Otkrijte sve cijene odmah i iskoristite prednost.

Nema računa?
2374 proizvod (i)
stranica:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
2374 proizvod (i)
stranica:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Što su osobna zaštitna oprema?

Naša osobna zaštitna oprema tu je da pomogne ljudima koji se bave rizikom da rade sigurno i zaštite vitalne dijelove tijela. Kako bi zaposlenici mogli sigurno raditi, poslodavci moraju besplatno staviti na raspolaganje osobnu zaštitnu opremu. Osim toga, poslodavci također moraju pružiti dobre informacije o korištenju i održavanju osobne zaštitne opreme.

Osobna zaštitna oprema dodatak je mjerama koje se moraju poduzeti kako bi se u osnovi riješili rizici na radnom mjestu. Misli o:

 • Strojevi dobro održavani;
 • Zamijenite zastarjele strojeve na vrijeme;
 • Izraditi tehničke odredbe;
 • Prilagoditi metodu;
 • Pronađite druge alternative;

OZO

Ako ove mjere nisu dovoljne, odgovarajuća osobna zaštitna oprema mora biti na raspolaganju. Poslodavac je dužan besplatno ponuditi svojim zaposlenicima i mora naznačiti gdje se trebaju koristiti. To se može učiniti, na primjer, pomoću upozorenja. Zaposlenici su dužni koristiti osobnu zaštitnu opremu i sudjelovati u informacijama i uputama OZO-a.

Tri kategorije

Osobna zaštitna oprema može se podijeliti u tri kategorije:

 • Osobna zaštitna oprema od niskog rizika
  OZO koja spada u ovu kategoriju su proizvodi koji pružaju zaštitu bez alata i stručnosti. Sjetite se kišne opreme, sunčanih naočala ili jednostavnih vrtnih rukavica. Oni pomažu protiv lakših i površinskih ozljeda i imaju CE certifikat.
 • Osobna zaštitna oprema od srednjeg rizika
  OZO u ovoj kategoriji dobiva certifikat izdan od ovlaštene organizacije. Ovi proizvodi moraju biti u skladu s direktivama i odredbama opisanim u skladu s EZ direktivom 89/686 / EEC. OZO koja spada u ovu kategoriju su zaštitne kacige i naočale.
 • Osobna zaštitna oprema od visokog rizika
  To uključuje složeniju OZO, s dodatnim zahtjevima u usporedbi s OZO iz druge kategorije. Sredstva koja štite od visokog rizika moraju biti u skladu s EZ-ovim sustavom osiguranja kvalitete i biti certificirana od strane nadležne organizacije. OZO u ovoj kategoriji također se mora obvezno održavati, za što je potrebno obvezno osposobljavanje. Na primjer, OZO koja spada u ovu kategoriju remen s pojasom, što vas štiti od pada s velike visine.

Sva naša osobna zaštitna oprema zadovoljava točne i odgovarajuće norme (EN). To su opisane u relevantnoj kategoriji.